Від безсилля росіяни воюють із лікарнями, мирним населенням і немовлятами, – Залужний

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний відреагував на обстріли окупантів 23 листопада – “від безсилля росіяни воюють із немовлятами та мирними громадянами”.

Про це він написав у фейсбуці.

“Нині країна-терорист Російська Федерація завдала масованого ракетного удару по об’єктам критичної інфраструктури нашої держави.

Будучи неспроможним здолати Збройні сили, противник веде війну з мирними громадянами, теплоелектростанціями, лікувальними закладами і навіть немовлятами.

Під час сьогоднішньої атаки ворог здійснив 67 пусків крилатих ракет повітряного (“Х-101/Х-555”) і морського базування (“Калібр”).

Силами і засобами Повітряних Сил ЗСУ у взаємодії з іншими складовими Сил оборони знищено 51 крилату ракету, а також п’ять дронів-камікадзе типу “Ланцет”, – сказав він.

Зазначається, що тільки по Києву було випущено 30 ракет, 20 знищено.

Він подякував військовослужбовцям: “Те, що ви робите в умовах постійної нестачі озброєння, техніки, боєприпасів, – на межі можливого”.

Також головнокомандувач подякував країнам-партнерам за надані системи ППО та ПРО: “Мир у Європі напряму залежить від стійкості та захищеності України”.

Як відомо, близько 14-ї години 23 листопада Росія завдала масованого ракетного удару по енергетичних об’єктах у Києві та багатьох областях України.
Серед іншого, через роз’єднання мереж відключені Хмельницька і Південноукраїнська АЕС.

За даними поліції, внаслідок ракетних ударів Російської Федерації нині постраждали 36 людей, шестеро – загинули.

Читайте також:
Після атак РФ Україна ініціює проведення невідкладного засідання Радбезу ООН

Генштаб: ворожих ударів зазнали житлові будинки та ТЕЦ, ТЕС і електропідстанції у Києві, Київській, Вінницькій, Львівській та Запорізькій областях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна