У Києві – вибухи, РФ атакувала інфраструктурні об’єкти, є жертви. ОНОВЛЕНО

доповнено

Під час повітряної тривоги в Києві пролунали вибухи, росіяни атакували ракетами інфраструктурні об’єкти, працювала протиповітряна оборона.

Про це після 14-ї години в середу, 23 листопада, повідомляють користувачі соцмереж та мер столиці Віталій Кличко.

“Влучання в один з інфраструктурних об‘єктів столиці. Залишайтеся в укриттях! Повітряна тривога триває”, – написав міський голова у телеграмі о 14:12. 

Телеграм-канали поширюють відео стовпа диму після вибуху. Повідомляють також з обох берегів Дніпра, що пролунав не один, а серія вибухів:

Пізніше (о 14:23) про це ж написав і Кличко.

“Іще кілька вибухів у різних районах столиці. Рятувальні служби та медики слідують на місця”, – додав міський голова.

Київська міська військова адміністрація о 14:45 (оновлені дані) інформує: “Внаслідок влучення пошкоджена двоповерхова будівля. Три людини загинуло та шість постраждало”.

Кличко, 15:42 (оновлені дані): “Уже дев’ять постраждалих внаслідок вибухів у столиці. Вісім із них госпіталізовані в медзаклади Києва. Одному потерпілому медики надали допомогу на місці”.

17:00: “Київ. Троє людей загинули внаслідок сьогоднішнього ракетного обстрілу міста. Серед них – 17-річна дівчина.
Постраждали 11 мешканців столиці. 10 із низ госпіталізували в медзаклади міста. Одному потерпілому медики надали допомогу на місці”, – подав оновлену інформацію мер Кличко.

Через обстріли постачання води призупинене в усьому Києві, повідомив Кличко о 15:06.

“Фахівці “Київводоканалу” працюють над тим, щоб якнайшвидше його відновити. Просимо, про всяк випадок, запастись водою. Спеціалісти роблять все можливе, щоб повернути воду в домівки киян. Працюють також і енергетики, щоб відновити енергопостачання в столиці”, – написав мер у телеграмі.

Після ракетної атаки у багатьох районах міста на деякий час зникло світло. Метро було знеструмлене, станція “Видубичі” закрита (поруч був один із “прильотів”). КМДА згодом повідомила, що метро починає працювати у звичайному режимі.

Пожежа внаслідок влучання в будинок спалахнула також у місті Вишгород – північному супутнику Києва.

О 16-й годині обласна адміністрація поінформувала: декілька прильотів в об’єкти критичної інфраструктури Київської області. Також маємо влучання в багатоповерхівки у Вишгороді та приватний сектор у Чабанах.
Більше 20 постраждалих, яким вже надається вся необхідна допомога. На жаль, один загиблий.
Київська область повністю знеструмлена. Також частково немає опалення та водопостачання.

Читайте також:
Повітряна тривога оголошена в усіх областях України, у кількох вже пролунали вибухи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна