Сьомий “Рамштайн”: про нову військову допомогу Україні оголосили шість країн

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що принаймні шість країн оголосили про нову військову допомогу Україні на сьомому засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на слова Остіна в середу, 16 листопада.

Засідання “Рамштайну” цього разу проходило онлайн і модерувалося з Пентагона. Про нові пакети допомоги оголосили Швеція, Іспанія, Канада, Німеччина, Греція й Польща.

“Хочу подякувати Швеції, яка сьогодні оголосила суттєвий пакет військової допомоги Україні на 287 мільйонів доларів. До нього входять ключові засоби, зокрема системи протиповітряної оборони, які посилять спроможність України захищати себе від безжальних ударів Росії, що тривають”, – зазначив Остін.

За його словами, Іспанія пообіцяла надіслати ще дві пускові установки Hawk та ракети до них, а Канада оголосила про останній транш у 500 мільйонів доларів допомоги та “залишається одним із найбільших донорів зимового спорядження”, про що вже оголошувалося раніше.

“Німеччина продовжила вкрай потрібні постачання протиповітряних засобів, артилерії та боєприпасів для РСЗВ. Греція оголосила про важливе передання артилерійських снарядів калібру 155 міліметрів”, – перелічив очільник Пентагону.

Крім того, Польща зобов’язалася поставити Україні додаткове артилерійське і протитанкове озброєння, а також засоби протиповітряної оборони малої дальності.

“Уся ця допомога матиме важливе значення – як і координація нашої безпекової допомоги, яку уможливлює ця Контактна група”, – підсумував Остін.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час засідання контактної групи заявив про необхідність подальшої підтримки України у війні з Росією.

Генеральний секретар зазначив, що вчорашня хвиля російських ракетних атак на українські міста, цивільну інфраструктуру та людей є суворим нагадуванням про жорстокість незаконної війни Росії.

“Він наголосив, що завдання полягає в тому, щоб продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, і не допустити ескалації. Він також наголосив на необхідності надання Україні більшої кількості систем протиповітряної оборони та іншої допомоги, включаючи зимовий одяг, паливо та медикаменти” – йдеться в повідомленні пресслужби НАТО.

Столтенберг привітав те, що країни-члени НАТО продовжують нарощувати військову, фінансову та гуманітарну підтримку України. Він також виділив поточну роботу в НАТО з поповнення запасів Альянсу та прискорення промислового виробництва, включаючи сьогоднішню Конференцію національних директорів з питань озброєнь у штаб-квартирі НАТО.

Як відомо, 16 листопада відбулося сьоме засідання Контактної групи з питань оборони України під головуванням США.
Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що пріоритетом для нашої країни на засіданні залишається захист українського неба.

Напередодні, 10 листопада, про черговий пакет допомоги України повідомили Сполучені Штати.

Читайте також:
Глава Пентагону Остін відкрив 7-ме засідання у форматі “Рамштайн”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна