Глава Пентагону Остін відкрив 7-ме засідання у форматі “Рамштайн”

Близько пів сотні країн-учасниць Контактної групи з питань оборони України готові продовжувати свої зусилля на підтримку України на тлі продовження російських жорстоких атак по цивільних містах.

Про це під час відкриття сьомого засідання у форматі “Рамштайн” у середу, 16 листопада, заявив міністр оборони США Ллойд Остін, передає “Укрінформ”.

“У той час, як Росія продовжує цілити по українських цивільних, а також по енергетичній інфраструктурі, нації доброї волі надалі підтримують Україну. І жорстокість РФ лише посилює їхню рішучість”, – наголосив глава Пентагону.

Він підтвердив позицію США, висловлену раніше президентом Джо Байденом, що Сполучені Штати підтримуватимуть Україну стільки, скільки це буде потрібно.

Остін також зауважив, що завдяки зусиллям багатьох учасників Контактної групи, які не припиняють робити свої внески, українські захисники отримують все більше важливих оборонних можливостей.

Міністр оборони США відзначив використання українськими силами протиповітряних систем NASAMS, які “забезпечили 100% успіх у перехопленні російських ракет”, у тому числі під час вчорашньої атаки.

“Росія (у вівторок, – “Н”) здійснила ракетний удар по українських містах та людях, і вчора ми бачили повідомлення про смертельний вибух у Польщі, неподалік від кордону з Україною”, – нагадав Остін.

Він підкреслив, що США продовжать тісно співпрацювати із Польщею та іншими країнами, щоби зібрати більше інформації. Він також зауважив, що в цьому контексті продовжаться консультації з країнами НАТО.

Учасники нинішнього засідання традиційно заслухають доповідь української сторони щодо розвитку ситуації на фронті, а також обговорять найбільш актуальні потреби України для забезпечення можливостей оборони в умовах російської агресії. Крім того, як зауважив Остін, йтиметься про те, як продовжити й покращити процес підготовки українських захисників.

Читайте також:
США ввели санкції проти виробника безпілотників Shahed

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна