Після ракетної атаки рашистів пошкоджено 15 об’єктів енергетики – понад 7 мільйонів людей без світла

Внаслідок масованої ракетної атаки рашистів 15 листопада в Україні пошкоджено 15 об’єктів енергетичної інфраструктури, понад 7 мільйонів людей опинилися без світла.

Про це ввечері у вівторок повідомив заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко.

“Ворог випустив по Україні більше 90 ракет! Наші ППО збили 70! Але є влучання – пошкоджено 15 об’єктів енергетичної інфраструктури”, – ідеться в його дописі в телеграмі.

Зокрема, в районі Києва підрозділами ППО збито 18 ракет із 21.

Зараз тривають аварійні відключення абонентів з метою стабілізації роботи системи, пояснив представник ОП, який займається регіонами.

Російські пропагандисти хваляться влучаннями в трансформаторні підстанції.

За словами Тимошенка, через обстріл є відключення світла у Києві, Вінницькій, Волинській, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Відомо, що без електрики – половина Києва, 90% Тернопільської області тощо.

Що відбулося

Повітряна тривога по всій Україні 15 листопада почалася після 14-ї години. Повідомляли про три хвилі запусків крилатих ракет – як повітряного, так і морського базування. За даними Командування Повітряних сил, до чергового терористичного акту проти Української держави було залучено 14 літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95, кораблі Чорноморського флоту росії та іранські ударні дрони-камікадзе “Shahed-136/131”, загалом близько 100 ударних засобів.

“…Ворог подовжує атакувати високоточною зброєю об’єкти критичної інфраструктури України. Також внаслідок рашистських ракетних ударів постраждали і багатоквартирні житлові будинки.
Для захисту українського неба Повітряні Сили Збройних Сил України використовують усе наявне озброєння, в тому числі й системи протиповітряної оборони, надані західними партнерами напередодні”, – повідомили в Командуванні Плвітряних сил.

“Прильоти”, руйнування та/або роботу ППО було зафіксовано в центрі Києва та щонайменше 12 областях.

При цьому КПС заявили про збиття 73 крилатих ракет (із понад 90 випущених), а також знищення всіх 10 дронів-камікадзе “Шахід-136”.

Через масовану ракетну атаку по всій країні застосовують екстрені відключення електрики. Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють.

Нагадаємо, речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат днями припускав, що масована ракетна атака росіян може припасти на дати саміту “Групи 20”, який почався саме 15 листопада в Індонезії.

Читайте також:
На Львів – ракетна атака, працює протиповітряна оборона

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна