Скайлер Грегг – шостий американець, який загинув за Україну

На війні в Україні загинув 23-річний американський доброволець Скайлер Джеймс Грегг, який воював у складі Інтернаціонального легіону територіальної оборони ЗСУ.

Про це 4 листопада повідомило американське видання The Daily Beast.

Грегг – шостий американець, який поліг за Україну після повномасштабного вторгнення Росії.

Про загибель Скайлера Грегга у фейсбуці 2 листопада написала його тітка Мері Грегг-Мерфі: “Мій дорогий, хоробрий племінник Скайлер загинув, виконуючи свій обов’язок, допомагаючи своїм українським друзям у війні проти Росії”.

Смерть військовослужбовця підтвердили командир підрозділу, де служив Скайлер Грегг, та його батько.

Журналісти встановили, що доброволець зі штату Вашингтон загинув 29 жовтня на північному сході України. Його підрозділ потрапив під артобстріл, кілька людей було поранено.

За інформацією видання, Скайлер Грегг приєднався до Інтернаціонального легіону у квітні. У червні його поранили в бою під Харковом, хлопець деякий час проходив реабілітацію у шпиталі, після чого повернувся на фронт.

Їхати воювати в Україну Скайлер Грегг вирішив після того, як побачив сюжет, у якому російський танк протаранив легковий автомобіль. Його батько Стів Грегг був проти, але Скайлер поїхав спочатку до Польщі, а потім до Києва.

Скайлер Джеймс Грегг після першого поранення у шпиталі

Скайлер Джеймс Грегг на зборах перед поїздкою на Харківщину

Контекст

У США немає офіційних публічних даних про кількість американців, що воюють в Україні, як і про загиблих на війні громадян своєї країни.

У середині жовтня на війні в Україні загинув 34-річний американський ветеран, колишній піхотинець Дейн Партрідж зі штату Айдахо. Він потрапив під танковий обстріл у районі Сєвєродонецька 3 жовтня, отримав важке поранення шиї, за його життя протягом тижня боролися військові медики у шпиталі в Запоріжжі.

Дейн Партрідж став п’ятим з офіційно підтверджених загиблих американських добровольців, які воювали в Інтернаціональному легіоні.

Раніше повідомляли про загибель ще чотирьох громадян США: Брайан Янг та Люк Луцишин загинули в липні, Стівен Забельскі – у травні, Віллі Кенсел – у квітні.

Читайте також:
У Чернігові в черзі по хліб загинув американець Джиммі Хілл, який залишився в місті з хворою дружиною

Племінник Джона Кеннеді воював на війні в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна