ЗАЕС повністю знеструмлена через обстріли росіян

Вчора, 2 листопада, в результаті обстрілів окупантів пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв‘язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою.

Про це повідомив у четвер, 3 листопада, Енергоатом.

Згідно з повідомленням, о 23:04 станція перейшла в режим повного знеструмлення. Включились всі 20 дизель-генераторів.

“Наразі схема живлення власних потреб ЗАЕС оптимізована, залишено в роботі 9 дизель-генераторів. Енергоблоки 5 та 6, які були в гарячому стані, переводяться в холодний стан”, – поінформували в Енергоатомі.

Пального для роботи дизель-генераторів в режимі повного знеструмлення ЗАЕС залишається на 15 діб. Розпочався зворотний відлік часу.

Через окупацію станції і втручання представників Росатому в її роботу, можливості української сторони щодо підтримання ЗАЕС в безпековому режимі значно обмежені.

“Вчергове звертаємося до міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар усіх російських військових, та повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу”, – наголошується у повідомленні.

Читайте також:
Окупанти будують невідому споруду біля сховища ядерного палива ЗАЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна