В.о. гендиректора кінематографічного Довженко-Центру стала кінолог Юлія Каждан

Державне агентство з питань кіно відсторонило Олену Гончарук від виконання обов’язків директорки Довженко-Центру.  Тимчасово ним керуватиме кінологиня Юлія Каждан, яка досі не мала досвіду в галузі кіно.

Про це в середу, 2 листопада, інформує пресслужба Держкіно.

Причиною відсторонення Гончарук назвали “результати аудиту”.

“На посаду керівника буде проведено конкурсний відбір, а до того часу обов’язки керівника виконуватиме професійний кризовий менеджер, який має усунути недоліки, виявлені під час перевірки, та налагодити фінансово-господарську діяльність”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з відкритими даними, вона є керівницею кінологічного центру “Ерсте Хунд”, підприємства з діяльністю у сфері права “Джулія”, юридичної фірми “Каждан та партнери”.

Як зазначає Держкіно, аудиторська перевірка встановила, що Довженко-Центр під керівництвом Гончарук є збитковим, попри отримання доходу його діяльність нерентабельна. Хоча за своїм статутом Центр є неприбутковим підприємством, це і стало причиною відсторонення. Проте Олена Гончарук залишиться директоркою Музею кіно Довженко-Центру.

Експертне середовище критикує призначення кінолога на керівництво кіноцентром.

“Тимчасовою в.о. гендиректорки Довженко-Центру призначено кінологиню Юлію Каждан. Оскільки у неї є ще й юридичні фірми, очікується, що вона буде ефективною кризовою менеджеркою. Досвіду у сфері кіно у неї немає. Схоже, ситуація з Центром таки перетворилася на трагікомедію.
Чекаю на пресуху, якої, звісно, не буде. Можна було б поговорити про в’язку доберманів та правильне харчування той-тер‘єрів. Власників котів не акредитовуватимуть”, – прокоментувала журналістка і культурна оглядачка Лєна Чиченіна.

Контекст

Відсторонення Олени Гончарук від посади сталося через чотири дні після того, як Довженко-Центр подав позов до суду на Держкіно з вимогою визнати незаконною реорганізацію Центру.

Підготовче засідання суду має відбутися 29 листопада. До судової справи як третю особу долучили і Міністерство культури та інформаційної політики.

Читайте також:
Ткаченко повідомив, скільки триватиме телемарафон “Єдині новини”

“Ми проти нехтування кіноспадщиною”: у МКІП відреагували на реорганізацію Довженко-Центру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна