Ткаченко повідомив, скільки триватиме телемарафон “Єдині новини”

Спільний телемарафон “Єдині новини” на українському телебаченні триватиме до перемоги у війні з Російською Федерацією.

Про це в інтерв’ю Суспільному заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Такий термін він пояснив, на його думку, “серйозними позитивними наслідками марафону”.

“Досвід перших, особливо, місяців протистояння з Росією, показав, що рішення було адекватним, і воно мало серйозні позитивні наслідки – як для суспільства всередині країни, так і за кордоном.

Марафон – це ж жива істота, по суті. Різні телеканали з різними редакційними правилами, досвідом, традиціями. Оскільки ми протидіємо Росії, яка витрачає великі ресурси, велику кількість грошей, у перші місяці війни марафон слугував для українців ознакою, що держава живе, держава бореться”, – вважає Ткаченко.

Щодо виходу “Медіа Групи Україна” з марафону, урядовець зазначив, що “багатьох фахівців буде не вистачати”.

“Не можна сказати, що марафон “не помітив втрати бійця”, це, безперечно, серйозні наслідки має для медіаринку, адже МГУ була однією з найбільших груп в країні, це, здається, понад 4 тис. людей, велика робота була зроблена ними в різних “цехах” – онлайні, ОТТ, супутниковому мовленні. І багатьох фахівців, які проявили себе з найкращого боку під час війни, нам, безперечно, буде не вистачати”, – сказав міністр.

Також Олександр Ткаченко прокоментував можливість долучити “Еспресо”, 5 канал та “Прямий” до марафону і скандал з виключенням цих каналів із цифрового мовлення.

“Канали ці продовжують мовлення у супутнику, у кабельних мережах, але є рішення РНБО і указ президента стосовно марафону, і, відповідно, в самому марафоні їх нема. Багато в чому через те, що від початку, як проводились переговори, там було варто враховувати репрезентативно справедливу присутність усіх медійних груп. На жаль, компромісу досягти не вдалося, тому сталося як сталося”, – сказав Ткаченко.

Читайте також:
Павло Розенко: Мені прямо сказали, що я у стоп-листі телемарафону, бо колись критикував владу

“Потрібна кожна людина”: Мінкульт відповів на заяву медіаспільноти щодо ведучих проросійських каналів у нацмарафоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна