ДБР затримало колаборанта, призначеного окупантами “заступником міністра промисловості” Харківщини

Державне бюро розслідувань викрило колаборанта, який до повномасштабного вторгнення працював головним державним інспектором одного з митних постів Харківської митниці, а коли прийшли росіяни — став “заступником міністра з промисловості” окупаційної адміністрації.Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань у середу, 26 жовтня.
“В умовах цинічного знищення агресором промисловості захопленої частини регіону, зрадник «зосередився» на активному вербуванні місцевого населення переходити на сторону РФ”, — зазначили у ДБР.Зокрема, колаборант підбирав кадри для окупаційної митниці, яка мала розташовуватися між тимчасово окупованою частиною Харківщини та “ЛНР” та “ДНР”. Для кандидатів зловмисник організував навчання та перевіряв знання російського законодавства.Крім того, чоловік займався і пропагандою. Вимагав публічно поширювати символіку РФ, а також був одним із головних дійових осіб під час “святкування” дня прапора РФ у Куп’янську.

Втім, запустити в роботу окупаційну митницю йому так і не судилося. ЗСУ звільнили Куп’янськ, а він вирішив сховатися у Харкові, де його місце проживання встановили та затримали працівники ДБР.

Наразі затриманому повідомили про підозру у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1 та ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Читайте також:
СБУ затримала колаборанта, якого окупанти призначили керувати захопленим Димером

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна