СБУ затримала колаборанта, якого окупанти призначили керувати захопленим Димером

Правоохоронці затримали ще одного ворожого поплічника, якого під час тимчасової окупації Київської області росіяни призначили так званим “заступником голови Димерської селищної ради”.

Про це в четвер, 29 вересня, інформує пресцентр Служба безпеки України.

Затриманий забезпечував пальним військову техніку загарбників, налагодив постачання газу, електроенергії і продуктів до місць базування ворога.

Крім цього, колаборант брав участь у допитах незаконно ув’язнених громадян, у тому числі представників Товариства Червоного Хреста України. Російські окупанти “вибивали” з них інформацію про місця дислокації підрозділів Сил оборони і адреси проживання учасників АТО.

У разі відмови “здавати” українських воїнів ворог застосовував до людей психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи.

Свої злочинні дії зловмисник координував з командиром підрозділу окупантів, полковником ЗС РФ з позивним “отєц Кіріл”.

За даними слідства, колаборант – місцевий підприємець, який добровільно погодився співпрацювати з агресорами на посаді “заступника голови Димерської селищної ради” і “директора комбінату комунальних підприємств”.

Саме там ворожий поплічник облаштував своє “робоче місце” і проводив зустрічі з місцевими жителями, яких намагався залучити до співпраці з окупантами.

“Після звільнення Димера зловмисник переховувався від правосуддя на території інших регіонів України. Але співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і затримали”, – повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Зараз слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Солом’янський районний суд м. Києва обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
У Мелітополі підірвали авто місцевої колаборантки, поранений її чоловік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна