Як визначити банк за номером картки? ℗

Іноді виникають ситуації, коли треба швидко визначити банк, який випустив та обслуговує картку. Ця інформація може стати у пригоді при переказах коштів.

Як визначити картку за номером картки?

Кожна банківська картка має свій унікальний 16-значний номер. В ньому зашифровано основну уніфіковану інформацію та індивідуальний рахунок клієнта.

Перші 6 цифр утворюють Банківський ідентифікаційний номер – БІН. З нього й можна дізнатися основні дані:

  • Платіжну систему. В Україні працюють всього три: Простір (9), MasterCard (5) та Visa (4).
  • Країну, в якій випущено пластик.
  • Банк-емітент або ж безпосередній власник.
  • Тип та категорія, наприклад, дебетова/кредитна тощо.

Кожен банк має свій унікальний перелік BIN. Адже в межах однієї установи можуть випускатися платіжні засоби різні за функціями та призначенням. Одні банки мають десятки БІНів, наприклад, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, Ощадбанк, УкрСиббанк, ПУМБ, Альфа банк тощо. Інші, приміром, Монобанк, – всього два.

В наступних цифрах комбінації персонального пластику зашифровано унікальний банківський рахунок, валюту та інші додаткові відомості. 

В яких сервісах можна визначити банк за номером картки?

Щоб дізнатися банк, вам не треба шукати BIN в довгих переліках. Є ресурси, які визначають основну інформацію в автоматичному режимі. Серед них binlist, psm7, bindb. 

Як ними користуватися:

  1. Перейдіть на один із сайтів і знайдіть віконце пошуку.
  2. Скопіюйте чи передрукуйте перші 6 цифр пластику, який хочете розшифрувати.
  3. Натисніть “Шукати” і прочитайте інформацію.

Наприклад, БІН 512070 належить Райффайзен Банку Аваль. Окрім того, сервіс покаже країну, платіжну систему, тип та категорію.

Проте сьогодні, щоб дізнатися інформацію, навіть не потрібно шукати спеціальний сервіс. Важливі дані можна побачити під час переказу коштів з однієї картки на іншу.

Як дізнатися номер картки при переказі?

Сучасні платіжні ресурси дбають не тільки про безпеку платників, а й про зручність користування. Безпосередньо при переказі коштів часто виникають питання не тільки, до якого банку належить картка, а й про правдивість платіжного засобу. 

За посиланням https://www.ipay.ua/ua/p2p введіть номер картки, куди збираєтесь відправити кошти. Після набору останньої цифри система покаже банк, який видав даний пластик, та платіжну систему, що його обслуговує. Якщо хоча б одне число буде вписано помилково, висвітиться повідомлення “Номер картки неправильний”.

Завершіть переказ за декілька простих кроків, якщо всі дані вказані правильно:

  1. Впишіть суму, яку необхідно відправити.
  2. Заповніть реквізити платіжного засобу, з якого будуть списані гроші, або сплатіть за допомогою Apple Pay/Google Pay.
  3. Зробіть підтвердження транзакції.

Зазвичай кошти зараховуються миттєво. Система генерує чек, який можна зберегти чи надрукувати. Така квитанція має однакову юридичну силу з виданою в касі банку.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна