ЄС у “рекордні терміни” затвердив санкції проти Ірану за постачання Росії дронів

Рада Європейського Союзу остаточно затвердила за письмовою процедурою санкції щодо Ірану за постачання Росії дронів-камікадзе для ударів по Україні.

Про це з посиланням на головуючу в Раді ЄС Чехію повідомляє “Європейська правда“.

“Санкції щодо Ірану в рекордно короткі терміни! Після триденних переговорів посли ЄС домовилися про заходи проти організацій, які постачають іранські безпілотники, що завдали ударів по Україні.

Письмову процедуру завершено, санкції набувають чинності сьогодні вдень після публікації в “Офіційному журналі”, – зазначається в повідомленні чеського головування, оприлюдненому вдень у четвер, 20 жовтня.

Як зазначається, держави ЄС вирішили заморозити активи трьох фізичних осіб та однієї організації, відповідальних за поставки безпілотників Росії.

Євросоюз також готовий поширити санкції на ще чотири іранські організації, які вже фігурували в попередньому списку санкцій.

За даними ЗМІ, під санкції потрапила Shahed Aviation Industries – компанія, відповідальна за проєктування та розробку іранського БПЛА Shahed-136.

У список також увійшли начальник штабу Збройних сил Ірану генерал-майор Мохаммад Хоссейн Багері, командувач Аерокосмічного корпусу гвардії ісламської революції Саєд Агаджані та Ходжатола Гореїші, який відповідає за логістику в іранському міністерстві оборони.

Як відомо, Росія останнім часом масово застосовує для ударів по Україні дрони-камікадзе Shahed-136, які в РФ використовують під назвою “Герань-2”. При цьому Іран неодноразово заперечував передачу безпілотників Росії.

В МЗС України заявили, що надання зброї державі-агресору для ведення повномасштабної війни робить Іран співучасником агресії та воєнних злочинів на території України. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає розірвати дипломатичні відносини з Тегераном.

Також він заявив, що Україна готова передати “мішок доказів” тим державам, які мають сумніви щодо застосування Росією іранських дронів.

Читайте також:
США не мають сумнівів, що Іран постачає Росії вбивчі дрони: готують санкції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна