США не мають сумнівів, що Іран постачає Росії вбивчі дрони: готують санкції

Сполучені Штати на зустрічі Ради Безпеки ООН заявили, що не мають сумніву щодо походження дронів-камікадзе, які Росія останнім часом масово використовує проти України, та готують санкції проти Ірану.

Про це йдеться у заяві Державного департаменту США, пише “Європейська правда“.

Питання про іранські дрони в Україні разом порушили Сполучені Штати, Велика Британія та Франція.

“Ми висловили глибоку стурбованість з приводу придбання Росією цих безпілотників у Ірану, всупереч резолюції 2231 Ради безпеки ООН. США ще в липні почали попереджати про плани Ірану надати БПЛА Росії для використання у її варварській війні проти України.І зараз у нас є вдосталь доказів того, що цими безпілотниками б’ють по українському цивільному населенню та інфраструктурі”, – зазначає Держдеп.

“Доки Іран продовжує брехати і заперечувати надання РФ зброї для використання в Україні, ми будемо працювати із союзниками й партнерами, щоб запобігти передачі небезпечного озброєння Росії. Ми без вагань застосуємо санкції та інші відповідні інструменти проти всіх, причетних до цього процесу”, – наголошується в заяві.

Також у Держдепі запевнили, що США продовжать надавати Україні масштабну військову допомогу, включно із засобами протиповітряної оборони, щоб вона могла захищатися від цієї нової загрози.

Як відомо, Росія останнім часом масово застосовує для ударів по Україні дрони-камікадзе Shahed-136, які в РФ використовують під назвою “Герань-2”. При цьому Іран неодноразово заперечував передачу безпілотників Росії.

В МЗС України заявили, що надання зброї державі-агресору для ведення повномасштабної війни робить Іран співучасником агресії та воєнних злочинів на території України. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає розірвати дипломатичні відносини з Тегераном.

Також він заявив, що Україна готова передати “мішок доказів” тим державам, які мають сумніви щодо застосування Росією іранських дронів.

Читайте також:
США запровадили санкції проти іранських компаній, причетних до постачання дронів РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна