Із полону повернулася медик “Азовсталі” Вікторія Обідіна, яку в травні розлучили з донькою Алісою

Військовий медик Вікторія Обідіна, яку під час евакуації з “Азовсталі” у травні росіяни розлучили з малолітньою донькою Алісою, була звільнена під час обміну полоненими 17 жовтня та доправлена на підконтрольну територію України.

Про це ввечері 17 жовтня повідомляє “Укрінформ“.

Як інформувала “Новинарня“, чотирирічна маріупольчанка Аліса понад два місяці перебувала з мамою в укритті на “Азовсталі” під час масованих атак російської армії на цитадель захисників міста. Вікторія Обідіна як військовий медик надавала допомогу українським військовослужбовцям.

Аліса стала відома 17 квітня, коли відео з нею поширила пресслужба полку “Азов”. Дівчинка мріяла вибратися з бункеру й потрапити додому.

7 травня відбулася евакуація частини людей з “Азовсталі”. Вікторія Обідіна не пройшла так звану “фільтрацію” – у Мангуші окупанти розлучили 4-річну Алісу та її матір.

Представники Червоного хреста порадили написати довіреність на дитину, щоб чужа людина доправила її у Запоріжжя. Так Вікторія лишилася у фільтраційному таборі на окупованій території Донеччини, а дочка разом із 173 маріупольцями близько доби добиралася автобусом до Запоріжжя.

Дитина кілька днів провела у Запоріжжі, а далі разом з рідним дядьком поїхала на захід України.

За даними ЗМІ, мати Вікторії – бабуся Аліси, Світлана – тепер мешкає у Польщі. Вона розповідала, що відтоді, як Вікторію захопили окупанти, та не виходила на зв’язок.

17 жовтня із російського полону в рамках обміну повернулися 108 українських жінок. Серед них 12 цивільних, 37 захисниць з “Азовсталі”.

Читайте також:
Іран може передати Росії балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar: чим вони небезпечні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна