На Банковій запевнили, що Україна знайде рішення щодо роботи Starlink

Радник голови офісу президента Михайло Подоляк запевнив, що Київ знайде рішення, щоб служби супутникового зв’язку “Старлінк” продовжили роботу в Україні.

Про це він написав у п’ятницю, 14 жовтня, в твіттері.

“Будьмо відверті. Подобається це комусь чи ні, але Ілон Маск допоміг нам вистояти у найбільш критичні моменти війни. Бізнес має право на власні стратегії.

Україна знайде рішення, аби Starlink продовжив роботу.

Очікуємо, що до кінця переговорів компанія забезпечить стабільний зв’язок”, – сказав він.

Передісторія

Компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв’язку Starlink в Україні.
За даними CNN, на сьогодні Україні передали близько 20 000 одиниць супутникового зв’язку Starlink, причому Маск написав у соцмережах, що “операція обійшлася SpaceX у 80 мільйонів доларів і перевищить 100 мільйонів доларів до кінця року”.
Засновник компанії SpaceX Ілон Маск підтвердив, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв’язку Starlink в Україні.

Читайте також:
Ілон Маск запропонував віддати Крим Росії – українці відповіли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна