Ілон Маск запропонував віддати Крим Росії – українці відповіли

допонено

Американо-канадський мільярдер, винахідник Ілон Маск запропонував своїм підписникам у Twitter опитування, в якому виклав свою позицію щодо розв’язання проблеми приналежності анексованого Росією українського Криму та закінчення війни РФ з Україною.

Як передає “Новинарня“, відповідний допис він опублікував ввечері в понеділок, 3 жовтня.

У пості він виклав своє бачення того, як досягти “миру між Україною та Росією” без урахування реального стану речей,

“Мир між Україною та Росією:

  • Повторні вибори в анексованих регіонах під наглядом ООН. Росія йде звідти, якщо на те буде воля народу.
  • Крим формально входить до складу Росії, як це було з 1783 року (до помилки Хрущова).
  • Водопостачання до Криму забезпечено.
  • Україна залишається нейтральною державою”,

– написав Маск, запропонувавши голосувати, “так” чи “ні”.

Маск зазначає, що можливим, хоч і малоймовірним результатом цього конфлікту (російсько-української війни – “Н”) є ядерна війна.

Після того, як у голосування включилися українці, відповідь “ні” стала переконливо переважати і зараз становить 63%.

Українці також не забарилися із відповіддю винахідникові.

Колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник відповів лайкою, відправив Маска до біса і зауважив: “Це моя дипломатична репліка тобі, Ілоне”.

Радник голови офісу президента Михайло Подоляк запропонував інший план для голосування.

  • “Україна звільняє свої території. Включно з анексованим Кримом.
  • Росія проходить демілітаризацію та обов’язкову денуклеаризацію та більше не може загрожувати іншим.
  • Воєнні злочинці піддаються міжнародному трибуналу”,

– написав Подоляк.

У коментарях Маску порадили також розглянути повернення Аляски Російській Федерації та Калінінграду і області – Німеччині.

Телеведучий та волонтер Сергій Притула написав: “Ілоне, чоловіче. Здається, ви пропустили багато уроків історії, зосередившись на космосі та електромобілях. Ваші пропозиції схожі на путінські”.

Посол України в Австрії Олександр Щерба апелює: “Справа не лише в території, Ілоне! Це про людей! Йдеться про геноцид української мови, культури! Що для вас мир, то для них зруйноване, покалічене життя. Йдеться про те, щоб дозволити новому Гітлеру добитися свого! Не можу повірити, що ти це написав!”

Посол України про ООН Сергій Кислиця був жорстким: “Наступного разу, коли мені буде потрібний сантехнік, я подзвоню Ілону Маску. Він не займається сантехнікою?! Тоді в чому річ, чому він говорить про міжнародні відносини та внутрішнє право? До речі, хороший сантехнік це краще, ніж вторинні думки Маска щодо незаконно окупованих територій іноземної держави”.

Петро Порошенко: “Звичайно, сумно, що російська пропаганда діє навіть на найсвітліші уми…”

Президент Володимир Зеленський у твіттері додав опитування: “Який Ілон Маск вам подобається більше – той, що підтримує Україну чи той, що Росію?”

Мер Києва Віталій Кличко: “Ілоне, є якісь інші ідеї щодо космосу? Наша земна відповідь російському агресору: “Досить шастать!”

“Тут Ілон Маск запитує, чи спрацює такий план. Ні. Ніколи Росія не дозволить жодних переголосувань. Це абсурд. Ще більший абсурд повторяти за Путіним про помилку Хрущова.
А Сталін і Путін не помилилися, займаючись геноцидом кримських татар? Дякуємо за старлінки, звичайно і сподіваємося, що такі ідіотські опитування геній Маск більше не ініціюватиме”, – прокоментував народний депутат від “Європейської солідарності” Микола Княжицький у фейсбуці.

Письменниця Оксана Забужко яскраво поєднала в коментарі кілька мов і транслітерацію.

“Кажуть Ілон наш Маск їб*нувсь раптово і яскраво, тож тепер українці дякують йому за старлінки і посилають нах*й. А, і акції “Тесли” обвалились, чого б це, дивно?” – риторично запитала активістка і блогерка Олена Монова.

Сьогодні, після твіту Маска про Україну, акції компанії Tesla втратили 9% вартості.

За даними біржі Nasdaq вартість однієї акції впала одразу на $22 – до $242. Зараз компанію оцінюють у $706 мільярдів.

Читайте також:
Ілон Маск викликав Путіна на поєдинок за Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.