Путін “завершив” протиправну анексію чотирьох областей України

Президент Росії Володимир Путін підписав протиправні закони РФ про “прийняття” до складу Російської Федерації захоплених територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей України.

Про це вранці в середу, 5 жовтня, повідомляють російські урядові інформагенції.

Також Путін призначив Дениса Пушиліна тимчасовим виконувачем обов’язків “глави ДНР”, Леоніда Пасічника – тво “глави ЛНР”, Євгена Балицького – тво “губернатора” Запорізької області, Володимира Сальдо – тво “губернатора” Херсонської області.

Саме з цими особами він 30 вересня підписав фіктивні “договори” про “прийняття” окупованих територій українського сходу та півдня  до складу РФ.

Колаборант Кирило Стремоусов у херсонській окупаційній адміністрації вже заявив, що після підписання “законів” митний контроль на межі між Херсонською областю та Кримом перестав існувати.

Україна і демократичний світ не визнають путінської анексії окупованих територій.

“Нікчемні рішення країни-терориста не варті паперу, на якому підписані. Колективна божевільня може і далі жити у вигаданому світі”, – написав голова офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

За його словами, найкращі ліки від російського божевілля – “ЗСУ, високоточна зброя, офензива”.

“Повернемо до реальності, заберемо все своє”, – зазначив Єрмак.

Контекст

30 вересня  керівництво РФ оголосило про анексію окупованих областей України (Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької), а президент Росії Володимир Путін виступив із великою антизахідною промовою.
Також Путін заявив, що відтепер мешканці анексованих територій – громадяни РФ.
3-4 жовтня ці “угоди” ратифікували Держдума і Рада федерації.

Москва вперше заявила про “прийняття” до складу федерації навіть тих територій, які не контролюють її війська (це північно-західні райони Херсонщини; північна частина Запорізької області, де живе більшість населення області, включно з містом Запоріжжя; майже половина Донеччини та низка населених пунктів і територій Луганщини).

Рішення влади РФ є протизаконними та не відповідають міжнародному праву. В будь-якому разі Україна буде домагатися звільнення своїх територій, включно з Кримом, військовим шляхом. Звільнення міста Лиман і низки сіл на Донеччині відбулося вже після заяви Путіна про “анексію”.

Після заяв із Москви 30 вересня, на підставі рішення РНБОУ, президент Володимир Зеленський заявив про підписання Україною заявки на прискорений вступ до Північноатлантичного альянсу.

4 жовтня президент України Володимир Зеленський своїми актами визнав нікчемними укази президента РФ щодо визнання “незалежними” Криму, Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей, а також інших рішення Кремля на виконання цих указів.

Читайте також:
КНДР підтримала незаконну анексію території України, звинувативши США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна