Путін підписав “договори” з гауляйтерами, закликав Київ до переговорів і звернувся до англосаксів зі світоглядною промовою

доповнено

Президент Володимир Путін, виступаючи в Кремлі під час церемонії незаконної “анексії” захоплених областей України, закликав Київ “негайно припинити вогонь” та війну, розв’язану у 2014 році, і повернутися за стіл переговорів.

Про це в п’ятницю, 30 вересня, повідомляють російські інформагенції.

“За його словами, російська сторона до цього готова. Однак підсумки референдумів в “Л/ДНР”, Херсонській та Запорізькій областях не обговорюватимуться, попередив він”, – передає “Інтерфакс“.

Результати псевдореферендумів Путін назвав “виявленням волі мільйонів людей, які тепер стануть громадянами Росії назавжди”.

При цьому президент РФ зробив юридично нікчемну заяву про “приєднання” територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України до РФ, додавши, що ще рішення ще має затвердити КС і парламент Росії.

Більшу частину світоглядної промови перед активом у Великому кремлівському палаці Путін присвятив опонуванню колективному Заходу, гегемонам-неоколоніалістам та конкретно англосаксам.

Він заявив, що на прикладі України нібито “Захід намагається зробити все, щоб неоколоніальна система зберіглася”, насаджує русофобію і “неоліберальну культуру як назаперечний зразок”, шукаючи нові шанси розвалити Росію.

Серед іншого, Путін говорив:

  • “Одна з причин багатовікової русофобії – ми не дали себе обібрати в період колонізації, змусили Європу рівноправно торгувати”.
  • “Вони (колоніалісти) підсаджували цілі народи на наркотики, цілеспрямовано винищували цілі етноси, влаштовували справжнє полювання на людей, як на звірів”.
  • “Ми зробимо все, щоб відновити нашу історичну єдність”.

“Світ вступив у період фундаментальних трансформацій”, – заявив глава держави-агресора, вказавши на те, що формуються нові центри впливу, і Росія буде підтримувати новий антиколоніальний рух.

Він особливо наголосив на “полі битви за наш народ і велику історичну Росію”.

Після виступу Путіна він і колаборанти Денис Пушилін, Леонід Пасічник, Володимир Сальдо та Євген Балицький підписали фіктивні “договори” про нібито прийняття до складу РФ так званих “ДНР”, “ЛНР”, Херсонської і Запорізької областей та “утворення нових суб’єктів федерації”.

Читайте також:
Путін указами нібито “визнав незалежність” окупованих ним Херсонської та Запорізької областей

Шанс помститися за Іловайськ. У день “анексії” ЗСУ влаштовують росіянам Лиманський “котел”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна