У Польщі набули чинності нові обмеження на в’їзд для росіян

Набули чинності чергові обмеження на в’їзд до Польщі для росіян – проблеми виникнуть у громадян цієї країни, які подорожують літаком чи кораблем.

Про це в понеділок, 26 вересня, інформує RMF24.

Тиждень тому Польща, Литва, Латвія та Естонія заборонили росіянам в’їзд наземним транспортом через зовнішній кордон з економічною, спортивною, туристичною або культурною метою.

На підставі цього рішення вже було відмовлено у в’їзді 54 росіянам.

З 26 вересня також обмежено можливість “в’їзду через повітряні та морські пункти пропуску” для громадян Російської Федерації.

У МВС Польщі пояснили, що “тільки широкі, жорсткі санкції можуть завдати рішучого удару по режиму Володимира Путіна”.

Нові обмеження не означають повної заборони на в’їзд для росіян. Винятки, узгоджені Польщею та країнами Балтії, які мають на меті, серед іншого, подальшу підтримку опонентів Путіна, залишаються чинними. Виняток становлять дисиденти, гуманітарні випадки, а також власники посвідок на проживання, водії транспорту та члени дипломатичних місій.

Зараз росіяни мають проблеми з в’їздом до Шенгенської зони. У середині вересня ЄС призупинив дію угоди про спрощення оформлення віз, що подовжує процес отримання віз, а також збільшує плату за це. Деякі країни, такі як Польща, взагалі призупинили видачу туристичних віз росіянам.

Нагадаємо, вранці 21 вересня президент РФ Володимир Путін у спеціальному зверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочалися того ж дня.
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що в межах часткової мобілізації передбачено призов 300 тисяч резервістів.
Заява Кремля призвела до того, що багато росіян вирішили втекти з країни, щоб уникнути призову. В ЄС тривають дебати щодо того, чи слід допускати громадян РФ, які ухиляються від мобілізації.

Читайте також:
Сейм Польщі ухвалив резолюцію щодо відшкодування за воєнні втрати від Німеччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна