МО РФ озвучило кількість резервістів, яких мобілізують в окупаційну армію

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в Росії буде мобілізовано 300 тисяч резервістів.

Це число він озвучив у зверненні у середу, 21 вересня, що пролунало одразу після виступу Володимира Путіна, в якому він оголосив часткову мобілізацію.

“У Росії великий мобілізаційний ресурс. Під час часткової мобілізації призвуть 300 тисяч резервістів загалом”, – сказав глава МО РФ.

За його словами, мобілізаційний ресурс Росії складає понад 25 млн осіб, частковій мобілізації підлягають більше 1%. Чим мобілізованих будуть озброювати – не уточнив.

Студентів та строковиків обіцяли не мобілізувати. Увʼязнених і хворих теж мобілізувати не повинні. Те, що призваних відправляють на війну, не приховується: сказано, що мобілізація проводиться “для контролю” над окупованими територіями України.

Традиційно російський посадовець звинуватив західні країни. Він сказав, що Росія воює не лише з Україною, а й з “колективним Заходом”.

Читайте також:
Шойгу назвав число втрат армії РФ в Україні: катастрофічно набрехав

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна