Путін оголошує часткову мобілізацію

Президент РФ Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію в Росії. Він уже підписав указ. Надсилання людей на війну він назвав “необхідники кроками” для захисту територіальної цілісності Росії.

Із такою заявою він виступив у середу, 21 вересня.

“Для захисту батьківщини вважаю за необхідне підтримати пропозицію міноборони та генштабу про проведення в Росії часткової мобілізації”, – заявив Путін.

За його словами,указ про часткову мобілізацію вже підписано, а мобілізаційні заходи розпочнуться сьогодні.

“Призову на військову службу підпадають лише ті громадяни, які перебувають у запасі і, перш за все, ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід”, – розповів Путін.

Також російський президент заявив, що покликані на військову службу перед відправкою до частини обов’язково проходитимуть додаткову військову підготовку.

Головними цілями війни, яку в Росії називають “спеціальною військовою операцією”, Путін назвав Луганську і Донецьку області.

Стосовно псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України Путін сказав, що він підтримує їх “приєднання” до Росії.

“Росія не може віддати близьких їй людей на розтерзання ката і не відгукнутися на їх прагнення визначати свою долю. Росія підтримає рішення, яке ухвалять жителі Донбасу, Запорізької та Херсонської областей”, – заявив він.

Читайте також:
Держдума РФ затвердила кримінальну відповідальність за здачу в полон, дезертирство й відмову від мобілізації під час воєнного стану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна