Спершу попередження, далі – депортація: в Умані хасидів карають за порушення комендантської години

В Умані на Черкащині поліція жорстко карає паломників-хасидів, що приїхали в місто на святкування Рош га-Шана, за порушення комендантської години.

Чоловіків спочатку попереджають, а потім можуть депортувати.

Про це в понеділок, 26 вересня, повідомляє “Укрінформ” з посиланням на речницю керівника фонду імені Рабі Нахмана Дзвениславу Карплюк.

“Під час приїзду прочан-хасидів пускали в єврейський квартал лише через один офіційний в’їзд. В усіх ретельно перевіряли документи. Дуже суворе ставлення до порушників комендантської години — упійманого на порушенні вперше попереджають, а вдруге — депортують. Але усім порушникам вистачило одного разу”, – зазначила вона.

Карплюк також розповіла, що вчора о 12 годині відбулася загальна хасидська молитва, яка, як вважається, обов’язково здійсниться.

“Так от, цього року усі хасиди молилися за мир в Україні“, – прессекретарка фонду.

Напередодні в Умані хасиди напали на жінку, яка їхала на своєму авто, передає “Еспресо”.

“Близько 14:00 паломники побили місцеву жінку, яка перебувала в авто разом зі своїм чоловіком. За словами постраждалих, хасиди самі на них напали. Вони почали різати шини, завдали тілесні ушкодження жінці. Також отримали у відповідь від чоловіка жінки”, – йдеться в повідомленні.

Жінку госпіталізували.

Напад, ймовірно, відбувся через те, що хасиди, за своїми віруваннями, в цей день не повинні бачити жінок, адже це “відволікає від молитов”.

Місяць тому Служба безпеки України спільно з правоохоронними структурами Ізраїля та іншими відповідальними органами влади рекомендувала хасидам утриматися від візиту до України на святкування Рош га-Шана.
Це було пов’язано із високою ймовірністю ракетних обстрілів і дій російської сторони, спрямованих на дестабілізацію міжнаціональних відносин і завдання шкоди міжнародному іміджу України.

Цього року святкування єврейського Нового року Рош га-Шана триває з 25 по 27 вересня. Попри війну та рекомендації утриматися від відвідування України, до Умані прибули 23 тисячі паломників-хасидів.

Читайте також:
У РФ людям “промили мізки”, як у нацистській Німеччині, – головний рабин України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна