За добу ППО ЗСУ знищила 9 повітряних цілей, серед яких 7 іранських безпілотників

Протягом доби 23 вересня підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗС України знищили дев’ять повітряних цілей РФ, серед яких сім іранських безпілотників.

Про це вдень у суботу, 24 вересня, інформує пресслужба Командування ПС ЗСУ.

“Чотири безпілотники-камікадзе “Shahed-136” та один ударний безпілотник “Mohajer-6” збили зенітники Повітряне командування “Південь”.

Два БпЛА «Shahed-136» – знищили підрозділи повітряного командування “Схід”.

Гелікоптер Мі-8 та штурмовик Су-25 збили зенітні ракетні підрозділи Повітряне командування “Центр”, – розповіли в КПС.

Контекст

У серпні стало відомо, що Росія отримала від Ірану “сотні” ударних безпілотників, які можуть бути використані під час її повномасштабного вторгнення в Україну.

У середині вересня почастішали випадки застосування росіянами на фронті цих дронів-камікадзе “Шахід-136” (Росія називає їх “Герань-2”). Так, 23 вересня ЗС Росії використали ці БПЛА для удару по Одесі, завдавши руйнувань та вбивши людину.

За цю добу 23 вересня ППО ПС ЗСУ знищили шість іранських дронів-камікадзе.

Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ відреагувати на факти використання російськими військами зброї іранського виробництва. Того ж дня МЗС позбавило акредитації посла Ірану та прийняло рішення скоротити склад іранського посольства.

Читайте також:
У мережі з’явилося перше відео збиття іранського дрона-камікадзе

Читайте також:
В ОК “Південь” розповіли про наслідки масового застосування росіянами іранських ударних безпілотників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна