ЗСУ на Півдні уразили Каховський міст і понтонну переправу, “Тор”, станцію РЕБ і не тільки

На Півдні Збройні сили України встановлюють вогневий контроль над шляхами сполучення і забезпечення російських окупантів, завдаючи їм ураження ракетами та артилерією.

Про це йдеться у денному зведенні пресцентру ОК “Південь” в суботу, 24 вересня (за підсумками доби 23 вересня).

“Нами проведено підготовчу роботу щодо виявлення пунктів управління, місць зосередження ворожого озброєння та техніки, встановлення місць підтягування резерву, в тому числі і залізницею з напрямку тимчасово окупованого Криму. Над цими об’єктами встановлюється вогневий контроль”, – сказано в повідомленні.

“Підтверджено ще одне контрольне ураження Каховського мосту”, – зазначено у зведенні.

За цими даними, авіація ПС ЗСУ на півдні завдала 20 ударів по ворогу.

У Миколаївському районі знищено ворожий гелікоптер Мі-8, а в Бериславському районі Херсонщини силами та засобами протиповітряної оборони збито російський штурмовик Су-25.

“Ракетно-артилерійські підрозділи виконали близько 290 вогневих завдань, в тому числі уразивши понтонну переправу в Новій Каховці, два скупчення озброєння та техніки в Бериславському районі, три осередки сил та засобів в Каховському й Херсонському районах, станцію радіоелектронної боротьби в районі Крутого Яру, зенітно-ракетний комплекс «Тор» у Баштанському районі Миколаївщини, колону озброєння та техніки – в Каховці.

Інші втрати ворога за бойовий день складають: 51 рашист, 152 мм гаубиця «Мста-Б», танк і 16 одиниць іншої авто-і бронетехніки”, – зазначено у зведенні.

Читайте також:
В ОК “Південь” розповіли про наслідки масового застосування росіянами іранських ударних безпілотників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна