Окупанти мобілізують кримських татар до російської армії

Окупаційна влада у місцях компактного проживання кримських татар проводить масштабну кампанію з насильницького доставлення мешканців до пунктів мобілізації. Після того їх залучатимуть до складу збройних сил Росії.

Про це повідомляє громадська ініціатива “Кримська ідея” у четвер, 22 вересня.

Правозахисники зазначають, що кількість насильно мобілізованих із місць компактного проживання вже, ймовірно, перевищила тисячу осіб.

Представники ініціативи повідомляють, що операція розпочалася з 6 ранку, переважно у місцях проживання кримських татар – 6 та 7 мікрорайони Бахчисараю, село Строганівка під Сімферополем, села Добровської долини, масив Сари-Су, Саки, Азовське, Кіровське, Зуя.

Для рейдів залучали співробітників поліції, на в’їздах до населених пунктів було розгорнуто пости співробітників ДПС із посиленням “Росгвардією”.

“У деякі домоволодіння проникали обманним шляхом – кричали, що потрібна допомога, а коли люди відкривали – вручали повістку. Також фіксуються випадки мобілізації з місця роботи – у Зуї повістки отримали кілька чоловіків вчителів, у Бахчисараї – медичних працівників. Також зафіксовано велику кількість випадків, коли за врученням повістки людину примусово садили в автобус і потім доставляли на територію військкомату”, – розповіли у “Кримській ідеї”.

Громадська ініціатива підкреслює, що залучення мешканців окупованих територій в армії країни-окупанта є військовим злочином.

“Сфокусованість на мобілізації кримських татар може бути однією із форм геноциду корінного народу”, – заявили представники ініціативи.

Читайте також:
У Криму чоловіків мобілізують до ЗС РФ для служби на окупованій Херсонщині, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна