У Криму чоловіків мобілізують до ЗС РФ для служби на окупованій Херсонщині, – ГУР

Окупаційна влада в Криму хоче мобілізувати чоловіків нібито для служби на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України 15 травня.

“На “державні підприємства” півострова надійшло розпорядження окупаційної влади про відправлення до місцевих військкоматів визначеної кількості чоловіків (залежить від загальної кількості співробітників)”, – йдеться в повідомленні ГУР.

За даними розвідки, чоловікам пропонують підписати контракти зі збройними силами РФ на строк від трьох місяців до одного року. Обіцяють несення служби на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей.

“Як показує практика, подібні обіцянки окупантами не виконуються. Багато полонених рашистів скаржаться саме на те, що попри обіцянки «виконувати виключно поліційні функції у захоплених населених пунктах», вони одразу опиняються на передовій”, – зазначили в ГУР.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 81 – 15.05.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна