Болгарія передасть медичні набори для 35 тис. українських військових

Болгарський уряд узгоджує передання 350 медичних наборів для 35 тисяч українських військових.

Про це заявила заступниця міністра оборони Болгарії Теодора Генчовська під час зустрічі з послом України Віталієм Москаленком, передає пресслужба міноборони Болгарії.

На зустрічі, в якій також брав участь посол Данії Єс Нільсен, Генчовська сказала, що підтримка Києва Софією триватиме відповідно до рішення парламенту від 4 травня. У ньому йшлося про ремонт військової техніки, але не її постачання.

Також заступниця міністра оборони Болгарії зазначила, що країна здійснює підготовку українських військовослужбовців у своїх військових навчальних закладах і наразі розглядає можливості розширення співпраці “у сфері військової підготовки та навчання”.

Нагадаємо, в червні вже колишній прем’єр-міністр Болгарії Кирил Петков заявив, що його країна вже надає достатньо допомоги Україні, і постачати зброю Софія не планує. Але пізніше з’ясувалося, що Україна все ж отримувала болгарську зброю.
Раніше посол України в Болгарії Віталій Москаленко направив до болгарського МЗС офіційну ноту з проханням про постачання зброї – передусім гаубиць та ракетних систем радянського зразка.

Читайте також:
Болгарія зупинила державну програму розміщення українських біженців

У Болгарії депутатка пригрозила уряду і послу США російськими ракетами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна