Затриманий ексначальник УСБУ Харківщини Дудін звинуватив Єрмака і Татарова в роботі на ФСБ

Колишній начальник управління СБУ в Харківській області Роман Дудін, якого затримали за державну зраду, заявив, що з ФСБ Росії співпрацюють топчиновники офісу президента Андрій Єрмак і Олег Татаров, а переслідувати його стали за вказівкою одного з кураторів партії “Слуга народу” на Харківщині Вадима Слюсарєва.

Про це Дудін заявив у фейсбуці ввечері 11 вересня, передає “Цензор.НЕТ“.

“Незаконно захищав Харків від окупантів? ДБР відкрило кримінальне провадження проти генерала Кривоноса, а тепер проти мене. Шкода, що президент закриває очі на діяльність російської агентури в офісі президента України”, – заявив він.

“Пане президенте, Татаров допомагає ФСБ переслідувати мене за вказівкою члена партії “Слуга народу” Слюсарєва, що був куратором партії у Харківській області. Я вам нагадую, що Вадим Слюсарєв 18 лютого виїхав з України до Російської Федерації. На відео помічник Слюсарєва розповідає про співпрацю Слюсарєва з ФСБ. Слюсарєв збирав компромат на голову Держприкордонслужби України для ФСБ”, – наголосив Дудін.

“Крім того, Татаров призначив осіб в СБУ, що допомагають ФСБ переслідувати мене… З метою зведення рахунків перекваліфікували на статтю 111 [ККУ, “державна зрада”]. Єрмак і Татаров співпрацюють з ФСБ. Які ще докази потрібні? Тепер вони хочуть посадити мене за те, що саме я не дав здати Харків. Я зупинив виведення 92-ї бригади з Харкова за кілька днів до нападу, я підготував захист Харкова, коли нас бомбили з літака. Тоді як люди, призначені Єрмаком, ховалися по закутках. Тільки росіяни почали відходити, Татаров приїхав в область, далі – моє звільнення. І вже затримання. Ви справді хочете жити при ФСБ?” – додав він.

Нагадаємо, 29 травня 2022 року президент звільнив голову управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна за недбале виконання службових обов’язків.
12 вересня правоохоронці офіційно підтвердили затримання Дудіна. Йому інкримінують державну зраду і самовільне залишення служби.
“Встановлено, що після 24 лютого 2022 року на той час ще керівник регіонального управління спецслужби умисно перешкоджав органам управління області організовувати оборону. Тобто він фактично діяв у інтересах воєнізованих підрозділів та спецслужб РФ”, – заявила зокрема пресслужба ДБР.
Наголошується, що підозрюваний усунувся від виконання бойових розпоряджень командувача та виконання завдань, пов’язаних з організацією контррозвідувальної і контрдиверсійної діяльності УСБУ в Харківській області, а також участі цього підрозділу в обороні міста.

Читайте також:
“На військову службу не призивався”: Генштаб ЗСУ заперечив закиди Кривоноса на адресу Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна