Ексначальник СБУ Харківщини Роман Дудін затриманий за підозрою в держзраді й залишенні місця служби

Правоохоронці офіційно підтвердили затримання Романа Дудіна, який до кінця травня очолював управління СБУ в Харківській області. Йому інкримінують державну зраду і самовільне залишення служби.

Про це в понеділок, 12 вересня, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

“За даними слідства, 24 лютого 2022 року начальник управління СБ в Харківській області за власною ініціативою почав діяти на шкоду обороноздатності і державній безпеці України.

Підозрюваний перешкоджав функціонуванню єдиної системи управління сил безпеки та сил оборони і не здійснював функцій та завдань, покладених на УСБУ в області щодо захисту державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності України”, – йдеться в повідомленні.

“Встановлено, що після 24 лютого 2022 року на той час ще керівник регіонального управління спецслужби умисно перешкоджав органам управління області організовувати оборону. Тобто він фактично діяв у інтересах воєнізованих підрозділів та спецслужб РФ”, – додає пресслужба ДБР.

Дудін, як співробітник-військовослужбовець СБУ, будучи у підпорядкуванні командувача угруповання військ “Харків” самовільно залишив місце служби та незаконно перебував за межами Харківської області.

Наголошується, що підозрюваний усунувся від виконання бойових розпоряджень командувача та виконання завдань, пов’язаних з організацією контррозвідувальної і контрдиверсійної діяльності УСБУ в Харківській області, а також участі цього підрозділу в обороні міста.

Нагадаємо, 29 травня 2022 року президент звільнив голову управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна за недбале виконання службових обов’язків.
Він був призначений Зеленським на посаду голови управління СБУ у Харківській області 25 березня 2020 року.

Читайте також:
СБУ затримала російського агента, що готував для ворога списки “потенційних цілей”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна