СБУ затримала російського агента, що готував для ворога списки “потенційних цілей”

В Одесі співробітники Служби безпеки України затримали агента російських спецслужб, який збирав розвідінформацію про Сили безпеки та оборони, відомості про суспільно-політичну ситуацію на півдні України.

Про це в понеділок, 12 вересня, інформує пресцентр СБУ.

“Агент збирав розвіддані стосовно керівництва Служби безпеки України, закриту інформація про установчі дані посадовців і ветеранів МВС, результати розслідувань резонансних справ. Для передачі даних в РФ застосовував заздалегідь відпрацьований канал електронного зв’язку”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що отриману інформацію окупанти використовують для визначення “потенційних цілей” серед українських силовиків, проведення диверсій і спеціальних інформаційних операцій для їх дискредитації та спроб вербування.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану, та судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
Директорка гімназії, що здавала позиції ЗСУ окупантам в обмін на майбутню посаду “міністра освіти”, втекла з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна