Директорка гімназії, що здавала позиції ЗСУ окупантам в обмін на майбутню посаду “міністра освіти”, втекла з України

Директорка приватної столичної гімназії Алла Душкіна, яку суд підозрює в державній зраді та в у роботі на російських окупантів, втекла з України.

Про це повідомив адвокат Душкіної під час судового засідання у середу, 7 вересня, інформує сайт “Новини N”.

Зараз прокуратура перевіряє дані про перетин підозрюваною держкордону.

“Алла Душкіна через пропускний пункт перетнула державний кордон у напрямку Угорщини. Зважаючи на всю інформацію, розуміємо, що вона не з’явиться”, – зауважив прокурор.

30 липня стало відомо, що Душкіна вийшла на волю під заставу у розмірі 500 тисяч гривень. Сама обвинувачена на перше судове слухання у своїй справі не прийшла, мовляв, були надані документи, що вона на лікарняному, тому засідання перенесли.

1 липня в пресслужбі офісу генпрокурора повідомили, що висунули їй звинувачення в держзраді і направили до суду обвинувальний акт.

Розслідування показало, що директорка ще до початку повномасштабної війни мала проросійські погляди та підтримувала окупацію Криму та ОРДЛО.

“Вона співпрацювала з представником РФ, який брав участь у проведенні інформаційних акцій проти України та мав зв’язки зі спецслужбами країни-агресора”, – повідомили у прокуратурі.

Жінка передавала куратору інформацію про місцезнаходження ЗСУ та тероборони, а також інформацію про державних, політичних та культурних діячів України, які виступають проти російської агресії.

В умовах воєнного стану держзрада карається ув’язненням на строк від 15 років до довічного з конфіскацією майна.

Читайте також:
Заступниці голови створеної окупантами “Херсонської ВЦА” Катерині Губарєвій оголосили підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна