Киїрада перейменувала Волгоградську на вулицю Романа Ратушного, а Московську – на Князів Острозьких

Київрада перейменувала вулицю Волгоградську – на вулицю Романа Ратушного, а Московську – на Князів Острозьких.

Про це стало відомо за результатами засідання міської ради в четвер, 8 вересня.

“Київрада підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом’янському районі на вулицю імені Романа Ратушного. Молодого киянина, громадського активіста, героя-захисника України, який загинув на Сході нашої держави у червні цього року”, – написав мер Києва Віталій Кличко у Telegram.

Міський голова зазначив, що таким чином Київрада увіковічнила ім’я Ратушного та його справу захисту зелених зон Києва.

Окрім Волгоградської, цього дня КМР перейменувала ще близько 40 вулиць, провулків та площ столиці, назви яких пов’язані з Росією та радянським минулим.

Зокрема, під тиском громадськості профільна комісія та загалом міськрада дали голоси, щоб перейменувати вулицю Московську в Печерському районі на Князів Острозьких (хоча вранці представники фракції “Європейської солідарності” наполягали на варіанті “вулиця Європейського Союзу”).

Голосування відбулося якраз у день 508-ї річниці битви під Оршею, в який українсько-литовські війська Костянтина Острозького ущент розгромили московських загарбників.

Як відомо, назви на честь загиблого громадського активіста, воїна ЗСУ Романа Ратушного (для вулиці Волгоградської в Солом’янському районі) та Князів Острозьких (для Московської) перемогли в електронному опитуванні киян.

Мер Кличко нагадав, що на минулому засіданні, наприкінці серпня, Київрада в межах дерусифікації перейменувала 95 київських вулиць, площ та провулків.

Читайте також:
“Рома не хотів би, щоб ми плакали. Він хотів би, щоб ми перемогли”.
Письменниця Світлана Поваляєва – про свого сина Романа Ратушного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна