Артударом по Бахмуту москалі спалили росіяни будинок культури, який пережив Другу світову

У ніч на 8 вересня російські окупанти вкотре обстріляли місто Бахмут. Снаряди влучили в будинок культури імені Мартинова, в якому працював гуманітарний штаб, та зруйнували цю споруду 1926 року, яка пережила Другу світову війну.

Про руйнівну атаку рашистів “Суспільному” розповів заступник міського голови Бахмута Олександр Марченко.

Станом на 11:30 ліквідація пожежі ще тривала.

“Під час чергового обстрілу міста вночі постраждала будівля одного з кращих будинків культури області. Близько другої ночі у палаці культури почалась пожежа. Половина приміщення вже знищена вогнем”, – розказав Марченко.

У приміщенні будинку культури розташовувався гуманітарний штаб, в якому людям видавали харчі, медикаменти та реєстрували переселенців, що досі приїздять до міста з навколишніх населених пунктів, де точаться бойові дії.

“Будівля вистояла у Другу світову війну, але не пережила російської агресії”, – зазначив Марченко.

Також за його інформацією під обстріл потрапили пожежно-рятувальна частина, приміщення міської ради та житлові будинки у середмісті Бахмута.

“Зараз займаємось питанням відновлення електропостачання, його у місті немає вже третю добу. Через обстріли бригади не можуть виїхати на місце пошкоджень. Водопостачання практично відсутнє, вода подається самоплином без включення помпової станції”, – повідомив представник міськради.

За інформацією Марченка, у Бахмуті залишаються понад 20 тисяч людей.

“Евакуація триває, але на жаль повільно. Люди з різних причин не хочуть виїжджати з міста. Але ми не припиняємо рух евакуаційних автобусів. Кожен день з міста відправляються автобуси від міської ради”.

Контекст

  • Протягом 7 вересня російські окупанти 18 разів обстрілювали населені пункти Донеччини. У Бахмуті двоє рятувальників отримали поранення.
  • 7 вересня від обстрілів російських окупантів загинули семеро жителів Донеччини, ще двоє людей отримали поранення.
  • 8 вересня зранку внаслідок обстрілу м. Слов’янськ було частково зруйновано триповерховий житловий будинок, на місці розбору завалу рятувальники виявили тіло чоловіка.

Читайте також:
Росіяни обстріляли Індустріальний район Харкова: двоє загиблих, п’ятеро поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна