“Зеленський мав би козирі перед початком переговорів”, – Кірбі про контрнаступ ЗСУ на півдні

Сполучені Штати надають Україні розвідувальну інформацію та підтримують зброєю рішення Києва щодо наступу на півдні. Успіхи, здобуті на полі бою, надали б президенту Зеленському сильнішу переговірну позицію перед імовірними переговорами з Москвою.

Про це сказав координатор Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі в інтерв’ю російському телеканалу “Дождь”, яке оприлюднене 4 вересня.

“Я, звичайно, не хочу говорити від імені Збройних сил України, про їхні плани й наміри. Ми хочемо зберегти таємність їхніх дій”, – сказав для початку представник американської адміністрації.

“Самі вони (ЗСУ) заявляють про початок контрнаступу, особливо на півдні. І ми могли спостерігати свідчення того, що вони рухаються в цьому напрямку. Я б сказав так: українці вже багато разів довели, що вони мають волю, щоб воювати. Вони мають уміння для цього. Ми – не лише Сполучені Штати, а також союзники і партнери – намагаємося надати їм ресурси, щоб вони могли досягати успіху на полі бою. Щоб коли ми дійдемо до моменту, коли президент Зеленський і президент Путін обидва будуть готові сісти за стіл переговорів, Зеленський мав би необхідні важелі впливу – для визначення того, який вигляд матимуть умови миру й майбутнє України”, – заявив Кірбі.

На запитання, чи Штати діляться з Києвом розвідувальними даними для ударів по території Криму й РФ, речник Радбезу США сказав: “Як на початку війни, так і впродовж наступних шести місяців ми, звісно ж, надавали Україні релевантну й необхідну інформацію”.

“Не тільки системи озброєнь, а й інформацію, яка їм потрібна, щоб добиватися перемог на полі бою”, – додав Джон Кірбі.

Читайте також:
США не бачать, щоб Путін мав намір припинити війну проти України


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.