США не бачать, щоб Путін мав намір припинити війну проти України

Сполучені Штати не плекають надій, що президент Росії Володимир Путін готовий припинити війну в Україні.

Про це сказав речник Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі в інтерв’ю російському телеканалу “Дождь”, яке оприлюднене 4 вересня.

“Це не війна зі США, це не війна з НАТО. Путін вирішив розпочати війну з Україною та українцями. І, на жаль, нічого з того, що ми спостерігаємо сьогодні, не дозволяє нам плекати будь-які надії на те, що він готовий покласти край цій війні, вбивствам мирних українців”, – сказав представник Білого дому.

Коментуючи висловлювання російських представників влади про те, що постачання Заходом зброї Україні лише затягує конфлікт, Кірбі сказав: “Цей конфлікт затягує лише бажання Путіна продовжувати його”.

“Він (Путін) міг би закінчити війну сьогодні, якби погодився вивести свої війська та добровільно сісти з Зеленським за стіл переговорів, щоб обговорити завершення цього конфлікту”, – наголосив речник Радбезу США.

“Звичайно, Зеленський має сам вирішувати, чи готовий він до переговорів, і ми маємо поважати його як верховного головнокомандувача. Очевидно, що останніми днями і Путін демонструє, що не зацікавлений у цьому. Але Путін міг би завтра закінчити цю війну, навіть без переговорів, якби просто вивів війська з України і визнав її суверенітет”, – додав Кірбі.

При цьому він зазначив, що “звинувачувати треба не російський народ, а Путіна”.

Читайте також:
Ердоган у розмові з Путіним запропонував посередництво щодо ситуації на ЗАЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна