У боях під Харковом загинув британський медик Крейг Макінтош

Під час бойових дій неподалік Харкова загинув громадянин Великої Британії, медик-волонтер Крейг Макінтош. Він допомагав українським військовим.

Про це в четвер, 1 вересня, інформує The Guardian.

Крейг Макінтош загинув “під час виконанні службових обов’язків” 24 серпня, повідомила його сестра.

Вона зібрала понад 5000 фунтів стерлінгів на сторінці GoFundMe, щоб повернути тіло свого брата до Британії.

На сторінці збору коштів Макінтош написала: “Наш брат хоробро зголосився поїхати в Україну як медик, щоб допомогти рятувати життя в цій країні, що роздирається війною. Ця самовіддана людина зараз залишається в морзі в Україні, і немає жодної допомоги, щоб повернути її додому”.

Вона сказала, що повернення його тіла до Британії коштуватиме близько 4000 фунтів стерлінгів. Станом на ранок четверга сторінка GoFundMe перевищила свою мету, зібравши 5640 фунтів стерлінгів.

Згідно з повідомленнями, 48-річного Макінтоша вбили російські військові під час патрулювання, коли його загін потрапив у засідку під Харковом.

У нього залишилися дві дочки та дві падчерки, він служив у територіальній армії у віці від 16 до 23 років. Він не став військовослужбовцем у Британії, тому що не пройшов медичного обстеження. Макінтош був ландшафтним садівником.

Вперше виїхав до України 24 березня, повернувся до Британії у квітні, а потім вирушив до України вдруге у серпні.

Представник міністерства закордонних справ Британії повідомив, що відомство “перебуває в контакті з місцевою владою”.

Читайте також:
У боях із рашистами за Сєвєродонецьк загинув британський воїн Джордан Гетлі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна