На Південному напрямку ЗСУ знищили станцію РЕБ і понад 40 рашистів

Українська артилерія на Південному напрямку знищила станцію РЕБ рашистів, 41 ворога, два безпілотники та ще десять одиниць ворожої техніки.

Про це за підсумками доби 28 серпня повідомила пресслужба ОК “Південь”.

“Ракетно-артилерійськими підрозділами відкореговано кількість рашистів на правому березі Дніпра. Мінус 41 у вже неживій силі, також знищено 2 безпілотних літальних апарати, танк Т-72, РСЗВ «Ураган», зенітно-гарматний ракетний комплекс «Панцир-С1», самохідна артилерійсько-мінометна установка «Нона-С», станція радіоелектронної боротьби, 6 одиниць авто-бронетехніки. Остаточні втрати ворога дорозвідуються”, – сказано в повідомленні.

Нашою авіацією нанесено 8 ударів по опорних пунктах та скупченню ворожої живої сили, озброєння та техніки в районі Нововознесенського, Благодатівки, Новопетрівки, Любомирівки, Іванівки, Вавилового.

При цьому ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. “Змін у складі та положенні не має”, зазначили в ОК.

Двічі протягом дня росіяни намагалися провести штурмові дії в напрямку Високопілля – Потьомкине. Успіху не мали, із втратами відійшли.

Ворожі гелікоптери та штурмова авіація тричі атакували наші позиції вздовж лінії зіткнення – без втрат.

Двічі з реактивних систем залпового вогню “Смерч” рашисти завдавали удари по Миколаєву. Як наслідок – виникла пожежа на території елеватора, пошкоджено інші об’єкти інфраструктури. Людських втрат нема.

Надвечір по промисловій інфраструктурі Миколаєва ЗС РФ ударили з “Урагана”. Втрат і суттєвих руйнувань нема.

Нікопольський район протягом дня російськими окупаційними військами був обстріляний кілька разів із систем залпового вогню “Град” та ствольної важкої артилерії. На відкритій місцевості вогнеборці вгамували пожежу, вибухами пошкоджено житлові будинки. Загинула жінка, поранені ще три цивільні особи.

На Криворіжжі ворог обстріляв Зеленодольську громаду реактивними системами залпового вогню “Град”. Пошкоджено виробничі об’єкти та автомобільний транспорт. Постраждалих серед цивільного населення немає.

Читайте також:
ЗСУ уразили пункти управління росіян у Новій Каховці, Херсоні та Дар’ївці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна