Росіяни на окупованих територіях хочуть використовувати школярів як живий щит для своїх військових

В окупованих районах Херсонської області росіяни планують розміщувати своїх військових у школах, використовуючи дітей як живий щит.

Про це 28 серпня повідомив у фейсбуці заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов, який моніторить ситуацію на Херсонщині, з посиланням на місцеві телеграм-канали.

“Підтверджую новину. З багатьох херсонських локацій пишуть що окупанти хочуть розмістити російських солдатів у діючих школах”, – прокоментував він.

Експерт процитував одне з таких повідомлень: “Днями отримали цікаву новину: у школах Херсонської області житимуть військові Росії, а в цей час триватиме навчальний процес. На перших поверхах – солдати, а на верхніх поверхах діти навчатимуться. Все робиться через страх обстрілів ЗСУ.

І ось цьому отримали підтвердження, хоча окупант ховає це під гарне формулювання. (…) Президент РФ Володимир Путін доручив забезпечити озброєну охорону в школах “ДНР”, “ЛНР” та на територіях Херсонської, Запорізької та Харківської областей, що звільняються (ідеться про території України, окуповані армією РФ – “Н”), з 1 вересня, повідомив перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко.”

Читайте також:
ЗСУ уразили пункти управління росіян у Новій Каховці, Херсоні та Дар’ївці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна