Росіяни 35 разів обстріляли Луганщину й завдали трьох ракетних ударів, – Гайдай

Війська Російської Федерації за ніч здійснили 35 потужних обстрілів Луганщини та завдали трьох ракетних ударів.

Про це вранці в середу, 24 серпня, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“️35 потужними обстрілами та трьома ракетними ударами «привітали» росіяни із Днем Незалежності”, – написав Гайдай.

Він зазначив, що населені пункти та укріплення українських військ на межі Луганщини і Донеччини цієї ночі витримали три ракетні удари та одну атаку з повітря. 13 разів російські війська обстрілювали зі ствольної артилерії, ще 17 – із реактивних систем залпового вогню. П’ять разів застосовувались міномети.

При цьому, як повідомляє начальник ОВА, шість разів росіяни вимушені були відступити, коли пробували атакувати.

Гайдай зауважив, що Луганщина прийняла на себе найпотужніший удар російської армії. Однак українським бійцям вдалося стримати ворога, що дало змогу іншим регіонам країни підготуватись до ймовірної оборони.

“Пів року – нескорені. Окупанти не мають змоги проголосити про захоплення Луганщини, бо бої ще тривають на невеличкій території області. Наші бійці тримають оборону і в День Незалежності. Ви бачите, що останні два місяці в росіян відсутні значні звитяги. Бо кожен регіон встиг підготуватися за час, поки противника гальмують на сході. Багато з нас втратили свої домівки, але зберегли країну”, – зауважив Сергій Гайдай.

Читайте також:
На Луганщині росіяни готують до війни дітей і шантажують рідних, – Гайдай

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна