На Луганщині росіяни готують до війни дітей і шантажують рідних, – Гайдай

На тимчасово окупованій Луганській області росіяни готують до війни дітей, на східному фронті загарбники намагаються продавити оборону Збройних сил України.

Про це вранці в понеділок, 22 серпня, інформує голова ЛугОВА Сергій Гайдай.

Російські військові не полишають спроб знайти слабкі місця в лінії оборони українських захисників та продовжують обстріл населених пунктів.

Лише за минулу ніч вони здійснили сім ракетних ударів, 11 разів обстрілювали позиції українських військових зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню, п’ять разів намагалися організувати танкові наступи.

Упродовж 21 серпня ЗСУ відбили п’ять масованих атак противника, ще за шістьома напрямками бої продовжуються.

Крім того, росіяни продовжують вдаватися до терористичних методів ведення війни, здійснюючи удари по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури.

Лише за минулу добу авіаудари зафіксовані поблизу трьох населених пунктів на межі Луганщини та Донеччини.

“Я неодноразово розповідав, до яких методів вдаються окупанти, аби примусово мобілізувати чоловіків призовного віку. Зараз там і працювати майже нікому, як от на шахті у Довжанську, звідки мобілізували 430 працівників, а скоро дійде до того, що жінкам ні з ким буде одружуватися. Втім, дітей, які вже підросли, росіяни почали готувати до війни.

Так, у Біловодському районі в день 225-річчя створення села Новодеркул відбулося “урочисте прийняття присяги та посвячення в учасники воєнно-патріотичного руху “Молода гвардія” 30 дітей шкільного віку.

Чи розуміли вони наслідки того, що відбулося? Навряд чи. Батьки, точніше матері, – можливо. Але дітей на захід вони пустили і покірно спостерігали за абсурдом, який породжує смерть”, – написав він.

“Мешканці Луганська повідомляють про неодноразові випадки зникнення дітей віком від 14 до 18 років. Їх затримують до встановлення особистості. Процедура триває не 72 години, як зазвичай, а доки за дитиною не прийде батько або брат, яких ставлять перед вибором: якщо не дитина, то хто замість неї піде на фронт?”, – додав Гайдай.

Читайте також:
Примусова мобілізація на окупованій Луганщині: росіяни “полюють” на чоловіків біля дитсадків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна