“МультиКордон”: як робиться антиросійський анімаційний серіал та про що буде 5-й епізод

оновлено

22 серпня відбулася YouTube-прем’єра п’ятої серії анімаційного серіалу “МультиКордон”.

Як повідомили “Новинарні” в ДПСУ, новий епізод має назву “Сила слова, або Русский военный корабль, иди нах..й!”

“…Крейсер “Москва” пішов за вказаною адресою. Згодом українські захисники відвоювали й острів Зміїний. Тож до прикордонника, який промовив пророчу фразу, стоїть черга людей, і кожен просить послати нах***й щось російське”, – анонсували аніматори Держприкордонслужби зміст серії.

Заодно в ДПСУ розповіли “Новинарні” про “кухню” цього непересічного проєкту.

Творчий колектив Головного центру стратегічних комунікацій Державної прикордонної служби України започаткував “МультbКордон” ще 2020 року. Це був анімаційний серіал про кумедні випадки на державному кордоні та основні завдання Держприкордонслужби України.

Автором, художником-графістом та аніматором проєкту є військовий журналіст Євген Роженюк.

Для тестування концепції серіалу та його персонажів в період з 2020 по 2022 рік було створено низку анімаційних відеороликів, в тому числі роз’яснювальний щодо пандемії й карантину, спричинених коронавірусом COVID-19.

24 лютого 2022 року, після повномасштабного вторгнення ЗС Росії, анімаційний серіал був переформатований в інструмент інформаційно-психологічної протидії ворогу, підняття бойового духу збройних формувань України та мінімалізації суспільного напруження серед цивільного населення.

Основними ідеями для сюжетів стали меми, які поширюють українцями через соціальні мережі.

Крім творчого колективу Головного центру стратегічних комунікацій ДПСУ, до роботи над гегами (комедійними прийомами) був залучений політолог Андрій Червак, а для адаптивного перекладу – технічний письменник Анастасія Альошина.

 

Цікаві факти з першого епізоду, який вийшов 10 березня: голоси персонажів змонтовані з реальних виступів Путіна, Лукашенка та Кадирова. У кабінеті Кадирова висить фото його гарему, а на стіні камери Кадирова зображений віслюк із сердечком, пронизаним стрілою.

“Пасхалка” з другої серії: Шойгу в якості туалетного паперу використовує похоронки.

Цікаві факти з третьої серії: прототипом персонажу українського бійця з радіостанцією є головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

Звуки, які видає п’яний російський солдат, – це звуки зомбі з фільму “Всесвітня війна Z”.

Режисерська (нецензурована) версія 3-го епізоду відрізняється від оригіналу тим, що під час розмови з чоловіком, який воює в Україні поблизу Чорнобаївки, росіянка перебуває в статевому зв’язку з особою кавказької зовнішності.

“Пасхалка” з четвертого епізоду: гігієнічні прокладки з кори дуба багаторазові і схвалені російською православною церквою.

У п’ятому епізоді задіяні Олег Псюк (соліст гурту “Kalush orchestra”), Роман Вінтонів (Майкл Щур), співаки Дмитро, Артемій, Антоній і Леонтій Осичнюки.

Читайте також:
Санкції і пропагандони: нова серія мультфільму про війну й росіян

“Російських строковиків в Україні ВЖЕ немає”:
ДПСУ показала другу серію кумедного мультика про Путіна і Ко. ВІДЕО

ДПСУ показала мультик про Путіна і його поплічників із чудовим фіналом. ВІДЕО

Нова серія мультфільму про пригоди російських окупантів в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна