У Дніпрі затвердили програму “лагідної українізації”

У Дніпрі затвердили муніципальну програму підтримки української мови “Українською, будь ласка” на найближчі чотири роки.

Як передає “Радіо Свобода”, рішення ухвалили депутати на сесії міськради в середу, 17 серпня.

Бюджет програми до 2025 року включно – 13 мільйонів гривень.

За документом, програму розробили задля поступової зміни ставлення дніпрян до української мови і відкриття можливостей для переходу на державну мову.

Зокрема, у рамках програми планують організувати безкоштовні курси з вивчення української мови, розмовні клуби та уроки для дітей і дорослих, проводити тематичні флешмоби у соцмережах і офлайн, створити лінгвістичний навчальний вебпортал, проводити заходи з популяризації місцевого діалекту тощо.

Також у місті планують підтримувати книговидання українською, започаткувати соціальну відзнаку для кафе та ресторанів “Тут розмовляють українською”, моніторити мову зовнішньої реклами та рекламу в громадському транспорті.

Читайте також:
“Уявіть, поранений боєць отямлюється і чує російську”: військовий медик про роль мови на війні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна