СБУ ліквідувала чотири масштабні канали нелегального виїзду чоловіків призовного віку за кордон

Служба безпеки України ліквідувала у Києві та ще трьох областях масштабні канали нелегального переправлення чоловіків за кордон.

Про це в п’ятницю, 12 серпня, інформує пресцентр СБУ.

“У Києві кіберфахівці СБУ нейтралізували діяльність злочинного угруповання з працівників одного з комісаріатів, адвокатів і лікарів, яке організувало так званий “зелений коридор” для чоловіків призовного віку”, – йдеться в повідомленні.

Також силовики викрили зловмисників у Харківській області – вони обіцяли “допомогти” військовозобов’язаним виїхати з України до ЄС, але через територію Росії.

Повідомляється, що схема так і не “запрацювала”, бо СБУ нейтралізувала її на підготовчому етапі.

Ще один канал незаконного переправлення потенційних призовників до тимчасово окупованого Криму нейтралізували у Запорізькій області. Зловмисники брали за свої послуги від 5 до 10 тисяч гривень, залежно від віку та кількості осіб.

У Чернігівській області силовики затримали ще двох зловмисників, які за 100 тисяч гривень з однієї особи незаконно переміщували чоловіків до Білорусі.

Читайте також:
СБУ затримала ворожого агента, що називався “військовим експертом” і збирав дані про постачання західного озброєння

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна