Від збройної агресії Росії в Україні загинули 359 дітей

Війська Російської Федерації від початку повномасштабного вторгнення вбили в Україні щонайменше 359 дітей, понад 700 – поранені.

Про це інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

“Станом на ранок 5 серпня більш як 1 059 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 359 дітей загинули та понад 700 отримали поранення різного ступеню тяжкості”, – ідеться у повідомленні.

Ці цифри не остаточні, триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій – 371, Харківській – 195, Київській – 116, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Миколаївській – 57, Херсонській – 54, Запорізькій – 40 областях.

4 серпня внаслідок обстрілу ворогом зупинок громадського транспорту в центрі Торецька Донецької області поранення отримали троє дітей від 8 до 15 років.

Стало відомо про загибель 14-річного хлопчика внаслідок обстрілів Маріуполя Донецької області на початку збройної агресії.

Також під час фіксації злочинів, вчинених росіянами на території Донецької області, стало відомо про поранення внаслідок обстрілів ще чотирьох дітей.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2 211 закладів освіти. З них 230 зруйновано повністю.

В ОГП нагадують, що надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

Читайте також:
Окупанти депортували до РФ понад п’ять тисяч українських дітей. І це лише офіційні випадки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна