Тайвань скасував авіаперельоти через військові навчання КНР

На Тайвані скасували щонайменше чотири десятки авіарейсів після початку поблизу острова військових навчань Народно-визвольної армії Китаю.

Про це в четвер, 4 серпня, інформує Associated Press.

Після оголошення про наміри провести військові навчання з бойовими стрільбами в безпосередній близькості від Тайваню влада Китаю заборонила цивільним літакам та кораблям заходити в зону навчань.

Зараз не спостерігають ознак впливу навчань армії КНР на судноплавство поблизу Тайваню, порушення якого могло б мати значні наслідки для світової економіки, враховуючи, що Тайвань забезпечує більш ніж половину світового обсягу виробництва процесорів, які використовуються в смартфонах, автомобілях, планшетах та іншій електроніці.

Військові навчання китайської армії, які проводитимуться в шести зонах навколо Тайваню з 4 по 7 серпня, стали відповіддю КНР на візит до Тайваню спікерки Палати представників американського парламенту Ненсі Пелосі.

Крім того, через візит Пелосі Китай ввів низку торговельних обмежень проти Тайваню.

Читайте також:
Євросоюз закликав до діалогу для мінімізації ризиків на тлі напруженості довкола Тайваню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна