У “Північного потоку” несподівано зламалася ще одна турбіна

Російська компанія “Газпром”, яка забезпечує прокачування газу до Європи трубопроводом “Північний потік-1”, в понеділок оголосила про зупинку ще одного газотурбінного двигуна, через що пропускна потужність газогону зменшиться ще більше.

Про це йдеться в пресрелізі “Газпрому” у понеділок, 25 липня.

“У зв’язку із закінченням терміну міжремонтного напрацювання до капітального ремонту… “Газпром” зупиняє експлуатацію ще одного газотурбінного двигуна Siemens на компресорній станції “Портова”, – повідомили в компанії.

Там додали, що від середи пропускна спроможність КС “Портова” становитиме до 33 мільйонів кубометрів на добу. Таким чином, постачання газу “Північним потоком” впаде до 20% від заявленої потужності.

На цьому тлі ціна газу в Європі, за даними біржі ICE Futures, різко зросла до 1860 доларів за тисячу кубометрів, повідомляє “Економічна правда” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також:
Росія відновила постачання газу до Німеччини через “Північний потік-1”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна