Відновлення діалогу Заходу з РФ можливе тільки після демілітаризації держави-терориста, – Резніков

Умовою для відновлення діалогу між цивілізованим світом і Росією має стати демілітаризація щонайменше європейської частини РФ.

Таку думку висловив міністр оборони України Олексій Резніков після чергових ракетних обстрілів українських міст у неділю, 26 червня.

Він наголосив, що ракетні обстріли України, які здійснюються з території РФ, Білорусі чи акваторій Каспійського та Чорного морів, є “стратегічним викликом для безпеки всієї Європи”.

“Швидка відповідь на цей виклик має складатися з двох частин.

Перша – це посилення санкцій. Щоб РФ не могла виготовляти і підтримувати в робочому стані високотехнологічну зброю, яка зараз містить безліч комплектуючих, які постачаються компаніями з країн НАТО.

Друга – це якнайшвидше розгортання ефективної системи ППО/ПРО в Україні. Це додаткові 500-1000 км безпеки для кожного європейського міста. Це дуже наочний і логічний крок, який має бути закріплений у стратегії Північноатлантичного Альянсу“, – зазначив Резніков.

А довгострокова відповідь, за його словами, “так само очевидна”.

“Умовою діалогу про відновлення стосунків цивілізованого світу з Росією має стати демілітаризація як мінімум європейської частини держави-терориста. Глибина та параметри демілітаризації мають бути визначені фахівцями”, – підкреслив міністр оборони.

Читайте також:
Перекрити кисень російській воєнній машині – Шарль Мішель на саміті G7

Україна хоче повернути всі свої землі, включно з Кримом, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна