Перекрити кисень російській воєнній машині – Шарль Мішель на саміті G7

Країни G7 поділяють “спільні цілі — перекрити кисень російській воєнній машині та потурбуватися про свої економіки”,

Про це заявив голова Європейської ради Шарль Мішель, виступаючи на саміті лідерів Великої сімки та високих представників Євросоюзу в неділю, 26 червня.

 “Війна Росії поставила світ на межу”, – сказав голова Європейської Ради, згадавши про харчову та енергетичну кризу, зростання цін та загрози безпеці.

Він запевнив, що G7 та ЄС мають “непохитну єдність” щодо підтримки України. Зокрема, ЄС і надалі надаватиме Україні фінансову, гуманітарну та політичну підтримку, і надаватиме ще більше — для відбудови України. Водночас він зазначив, що Україна потребує більше військової підтримки.

Виступ Мішеля на саміті розміщено у Твіттері політика.

Нагадаємо, від 26 червня у Німеччині, в замку Ельмау, що в Баварських Альпах, триває саміт Великої сімки. Лідери клубу семи найвпливовіших країн світу проводитимуть переговори до 28 червня.

Читайте також:
Джонсон і Макрон домовилися активізувати військову допомогу Україні

Байден закликав G7 і НАТО зберігати єдність на тлі загрози з Росії

У Німеччині розпочинається саміт “великої сімки”

 

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна