Російські війська активно обстрілюють Лисичанськ – останнє вільне місто Луганщини

Після захоплення Сєвєродонецька російські війська в Луганській області зосередили всі сили на захопленні останнього підконтрольного українській владі міста на Луганщині – Лисичанська, по якому завдають масованих авіаударів.

Про це вранці в неділю, 26 червня, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Авіаударів завдано по місту, а також у районі Білої Гори. Руйнувань багато – Лисичанськ уже майже не впізнати. На землі лежить телевізійна вежа, серйозно пошкоджено автомобільний міст, є потрапляння снарядів в будинки, будівлю СБУ тощо”, – написав Гайдай.

Він також повідомив, що на території багатопрофільної лікарні знайдено тіло чоловіка без ознак життя. Він отримав чисельні мінно-вибухові травми.

Зруйнована обстрілами телевежа в Лисичанську. Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

“Після відведення підрозділів наших військ ворог закріпився в Сєвєродонецьку, Сиротиному, Вороновому та Борівському.

Наостанок росіяни здійснили обстріл “Азоту” та полігону ДСНС у Сєвєродонецьку, відкрили вогонь по селищах Павлоград та Синецький, перевірили на міцність уже зруйновані та обстріляні мости на Лисичанськ.

Також зазнали руйнувань від російської навали Вовчоярівка, Лоскутівка, Верхньокам’янка і Золотарівка”, – зазначив голова Луганської ОВА.

Читайте також:
Росіяни вдарили по Барвінковому з артилерії – є жертви

Ворог обстрілює житлові райони Харкова. В області – 7 поранених, одна загибла

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 123 – 26.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна